Saturday, February 14, 2009

Ulang tahun Revolusi Islam Iran ke-30

Alhamdulillahi Rabbil 'Alamin, wassholatu wassalamu 'ala Rasulillahil Anaam, Syafi'una wa qudwatana.. Nashrumminallahi wa Nabiyyur Rahmatan lil 'alamiin wa 'ala Alihit-Thohiriin wa Ashabi Rasulillahi ajmain.

Ammaba'du

Bersyukur kepada Allah, yang telah mengurniakan kita segala kemudahan dan kesenangan. Semoga kita tetap diberi petunjuk dan hidayah untuk menuju ke jalan-Nya yang diredhai. Dalam pada krisis politik yang diharungi di Malaysia kini khususnya di Perak, saudara jauh kita pula sedang menyambut Hari Ulang Tahun Revolusi Islam di Iran. Rasanya, belum terlambat untuk saya mengucapkan tahniah kepada mereka semua.

Sambutan ini adalah dalam rangka mengucapkan kesyukuran tertubuhnya Kerajaan Islam bermazhab Syiah di Iran yang dipimpin oleh Ayatollah Ruhollah Khomeinei. Dengan tertubuhnya kerajaan ini, tumbanglah Rejim Syah Iran yang terkenal dengan menggunakan konsep realpolitik serta bersekongkol dengan Proksi Barat terutamanya Amerika Syarikat dan Israel. Tidak tahan dengan kerenah Syah yang gilakan kuasa, rakyat Iran bangkit bersama-sama dengan pemimpin agama yang mereka sayangi, Ayatollah Khomeinei.

Pada tanggal 1 Februari 1979, bermulalah kerajaan baru dengan konsep "Wilayatul Fakih" dan Ayatolllah Khomeinei sebagai Rahbar(Pemimpin Tertinggi)nya.

Dengan ini, saya dengan besar hatinya bergembira bersama anda dengan tertubuhnya Republik Islam Iran. Atas dasar Ikatan Persaudaraan Islam, marilah kita bersatu hati dan tinggalkanlah segala pegangan melampau demi memartabatkan kembali Syiar Islam. Takbir!!!!!

Waminallahit taufiq wal hidayah, Wassalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Foto-foto sampingan :


Barisan Pengawal Revolusi Islam Iran


Imam Khomeinei digambarkan sebagai penyelamat rakyat Iran daripada cengkaman Amerika dan Zionis yang bertopengkan Syah Iran


Ahmedinejad, Presiden Iran terkini.

3 comments:

 1. bismillah,saya ingin bertanya,
  apa maksud anda memposting ini?
  apa krn ikut merayakan?

  ReplyDelete
 2. mengapa anda bertanya demikian,
  cuma pengetahuan semata2, saya masih seorang sunni

  ReplyDelete
 3. saya harap anda tahu yaa akhi apa yang sebenarnya terjadi pada revolusi iran. saya harap anda tahu apa yang ditulis oleh para ulama di kiab2 mereka tentang revolusi iran.

  ReplyDelete