Sunday, February 6, 2011

Cuti-Cuti Matrikulasi... =)

Bismillahir-Rahmanir-Rahim
Assalamu 'alaikum buat para pembaca sekalian {kalau ada la, sbb rasanya mcm tak ada}


Tajuk posting kali nih tak ada niat sama sekali utk mempromosikan Cuti yg akan anda nikmati apabila memasuki program Matrikulasi KPM. Simpan jauh2 la angan2 seperti itu, kerana masuk saja ke program tu, anda akan ''DILAYAN TERBAIK PUNYEEE!!!'' Kerana andalah permata harapan bangsa.. Get it??? (Permata/berlian terbentuk dari unsur Carbon yg diberikan tekanan yg hebat selama jutaan tahun, jd falsafah td digunapakai dlm membentuk peribadi manusia..... Wallahua'lam  bisshawab) hahaha.......

Tapi, apa yg nak ditulis ni sebenarnya tentang pengalaman cuti Tahun Baru Cina. Boleh dikatakan antara cuti2 yg agak best semenjak aku mengikuti program nih.
Sehabisnya kelas petang selasa lepas, terus kebilik & mulalah berkemas2 & memunggah baju2 kotor yg perlu dibasuh, maklumlah, 3 hari hujan tak berhenti.. leceh nak basuh baju. Kain yg sebelum2 ni pun tak kering2. Jadi, basuh baju di rumah dgn bantuan mesin basuh merupakan solusi yg terbaik!!!  Tak boleh bla..... hahahaha...

Sampai saja rumah, terus basuh baju, sementara tu sempat la tgk tv. Sebelum tu, ada lah seorang sahabat aku yg comel (klik sini) mempelawa aku pergi jalan2 dekat Seremban. Idea bagus, sebab dah lama tak "hang out" dgn kawan2 sekolah dulu & sekolah jiran... =p.... Aku pun ok saja la.... yg tak bestnya, aku jgk lah yang kena sediakan transport adeh...... hahahaha..... Nasib baik dapat buat 'reservation' dgn ayah tersayang.
Petang tu jgk aku terus keluar pergi gunting rambut, kasi 'SMART' sikit. -LOL- (perasan amek la kau azam oi!!)

Nak dijadikan cerita, aku & rakan2 pun berangkatlah ke Seremban. Kami semua ber-6. Sampai Jaya Jusco Seremban2, terus tempah tiket wayang; cerita KHURAFAT. (1st time tgk cerita hantu kat wayang.. ngee...)
Aku pun ok saja la. Walaupun agak tertanya2 apakah reaksi pabila menonton nanti, menjeritkah? atau menggigilkah???  hahahahaha..... Wayang mula pukul 4 ptg, maka aku dengan Kurt Physicit pergi la jenguk2 Popular Bookstore & yg perempuan pula mulalah nak bershopping2 (part yg malas nak join, mmg dasar perempuan..hahaha)
Bila perut dah lapar, semua menghala ke FOOD-COURT. Usai makan, kami berbual2 tentang mcm2 hal, pasal U masing2, pasal sekolah & kawan lama, mengutuk orang pun ada juga.... Astaghfirullah.... haha....

Paling best, bila tgk wayang.....org menjerit2 masa hantu menjelma. Aku pun terkejut2 jgk la, nasib baik jantung masih tiptop. Mmg tak boleh blah btul!!!! Tapi mmg happening. Best.. =)
 Habis tgk wayang, kaum hawa sambung aktiviti shopping lagi sekali.... Ya Allah.... Tak faham aku, dah la cina2 tu nak tutup kedai sebab diorg nak pegi makan besar Tahun Baru Cina, tapi mcm la bdk2 perempuan tu peduli... =)
Kami semua balik ke sarang masing2 {ie. rumah} pukul 7.35 mcm tu la. Itupun ada yg abah dia dah telefon tanya kenapa tak balik2. Sampai aku pula yang naik risau. huhu...
But, so far so good. Alhamdulillah.
Lepas hantar kawan2 balik ke rumah masing2, aku terus balik kampung. But the worse is coming. time for me to do some Mathematics!!!!!! #$$%&^&^((*() Bepinau2 mata nak menyiapkannya.... hahaha
Lepas ni Biology!!! apasal lah byk sangat????? Esok dah nak balik kolej pulak! Adoih!!!

Apa-apa pun, cuti TERBAEK lah!! Thanks because spending some time with me. Lepas ni tak ada lagi cuti panjang, adoi! Tunggu la sampai habis Program Matrikulasi. Harap2 dapat skor yg terbaik dlm PSPM II ni & dapat pointer yg bagus moga dpt U & kursus pengajian yg baik =) Doakan ya, Ibu ayah, kawan2, Sahabat2.... 

Waminallahit-taufiq
Wassalam....

No comments:

Post a Comment